2019.01.18 Piroska napja van.
GALÉRIA
  
BELÉPÉS
ESEMÉNYNAPTÁR
<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események:
Reptértörténet és Rólunk

Ezt a repteret egy baráti közösség hozta létre, teljesen önerőből.
Ennek ellenére bárki látogathatja, jöhet repülni, ha egyeztet velünk előtte,valamint megértette és elfogadta modellrepterünk szabályzatát.

A reptér építése 2007 novemberében kezdődött tereprendezéssel, műtrágyázással, majd 2008 márciusában folytatódott a füvesítéssel. 2008 áprilisában kerültek kihelyezésre a padok, asztalok, szemetesek. 2008 júniusára már egész szépen kinőtt a fű 50-60%-ban, ekkorra már elkészült a játszótér is. A  kisebb göröngyök ellen 20T vibrás úthengerrel végigjártuk. 2008 júliusára a parlagfű kedett felülkerekedni a gyepen ezt  többszöri permetezéssel, majd a hiányos részek újra füvesítésével sikerült visszaszorítani. 2008 szeptemberében megnöveltük a reptér hosszát 180 m-ről 210-re, így a teljes gondozott terület több, mint 15.000 m2 lett ( kb 210 x 74m ). Megismételtük a 20T vibrás hengerlést. 2008 év vére a fű mindenhol kinőtt és szép gyepes sima pálya alakult ki, ekkora már túlvoltunk a 6. fűnyíráson A terület a magyarországi viszonyoknak megfelelően a legideálisabb fekvésnek lett kiválasztva É-D irányú pályával. Így süt legkevésbé a szemünkbe a nap, és az uralkodó széljárásnak is kedvez. A reptér egy kisebb domb tetején van, így nem jllemző a turbulencia. A repülési légtérben terepakadály nincs.

2009 márciusában továbi 5 nagy és 25 kisebb facsemetét ültetett a csapat, így pár év alatt a nyári melegben is kellemes lesz a kinttartózkodás repterünkön. A facsemetékért köszönet a Bólyi Csemetekert kft.-nek ( Marosi András ). Valamint pótoltuk a tél végén ellopott hintákat a gyerekek számára. Képet itt.   2009 áprilisában megtörtént a 3. hengerlés is, szép síma lett a reptér. A faültetés sikeres volt, mindegyiken van már levél.

2009 novemberében ismét növeltük a reptér hosszát, még 35 méterrel, így 245 méter a kezelt terület teljes hossza. Megtörtént a füvesítés is az új részen, valamint ismét megjárta egy 20 tonnás úthenger az egész repteret.

2010 április végén reptérkarbantartási napot szerveztünk, melyre szép számmal jöttek a segítő kezek  Az előző évben ültetett fák egy része sajnos nem redt meg, ezeket kiszedtük, a padok, asztalok új festést kaptak, a hinta is ismét gyerekbarát lett. A fű szépen kizöldült mindenhol, a zsírosdeszka mind egy szálig elfogyott.  KÉPEK

2011- elején ismét meghengereltük a repteret, valamint  helyreállítottuk azokat a károkat, melyeket a rongálók ismét elkövettek. A fűnyírás is megtörtént az új traktorral. KÉPEK

 
 

RC Pilot

©2009 NEMESIKLE.hu — Pécs-Szilágy modellreptér       nemesikle@t-online.hu